top of page

​Uw Partner In Maritieme Coatings - Scheepvaart Specialist

Verdeler marine en maritieme coatings Antwerpen - Bezemer Coatings

Coating voor scheepsvaart

In het hart van de maritieme sector ligt een cruciale behoefte: de coating voor scheepsvaart. Als PPG Paint-verdeler begrijpen wij het immense belang van kwalitatieve marine coating. In de veeleisende wereld van de scheepvaart is het essentieel om te kiezen voor hoogwaardige coatings die zowel beschermen als optimaliseren.

Coating is de onmisbare laag van bescherming in de scheepvaart

Schepen trotseren dagelijks intensieve weeromstandigheden en zoutwater. Dit maakt de noodzaak van een robuuste Maritieme coating nog evidenter. Een goede verf voor scheepsvaart voorkomt niet alleen oxidatie, maar gaat ook de aangroei van organismen tegen. Bovendien bieden deze beschermende coatings voor scheepsvaart waterafstotende eigenschappen, wat resulteert in een efficiëntere vaart. Bezemer Coatings in Antwerpen staat sinds 2002 synoniem voor expertise op het gebied van coating voor scheepsvaart. Wij verdelen niet enkel coatings van gerenommeerde merken zoals PPG, Jotun, en Seajet, maar dragen ook de ervaring en het vakmanschap van onze medewerkers. Specialisten die de maritieme wereld als geen ander kennen en u van A tot Z kunnen begeleiden in uw coating project.

Coating Ship - Marine - Bezemer Coatings Antwerpen
Bezemer Coatings - Groothandel Verf en coatings antwerpen

Coating voor scheepsvaart: de optimale bescherming tegen corrosie

Corrosie vormt een grote uitdaging in de maritieme sector. Deze natuurlijke aantasting van materialen, vooral bij ijzer, leidt tot roestvorming, veroorzaakt door de combinatie van zuurstof en water. De uitdaging wordt nog groter bij blootstelling aan zeewater; het zout fungeert als een geleider waardoor het ijzer nog sneller roest. Gelukkig biedt de technologie van marine coating uitstekende oplossingen voor deze problemen.

Hoe beschermt u uw schip optimaal tegen corrosie?

Er zijn twee prominente manieren om uw schip tegen corrosie te beschermen, en beide zijn essentieel in de wereld van verf voor scheepsvaart:

Galvanische bescherming: Hierbij wordt het oppervlak beschermd met een zinklaag, wat we een actieve plus passieve bescherming noemen. Deze methode is uiterst effectief in het voorkomen van directe blootstelling van het basismateriaal aan de omgeving.

Isolerende coating: De tweede en even essentiële manier is het aanbrengen van een isolerende coatinglaag, zoals een maritieme coating voor binnenvaart of buitenvaart. Deze laag moet voldoende dik zijn om het oppervlak te beschermen tegen de inwerking van vocht en zuurstof. Het kiezen van de juiste beschermende coatings scheepsvaart is dus cruciaal om de integriteit en levensduur van uw vaartuig te waarborgen.

In de uitdagingen van de zeevaart is het van essentieel belang om voor de juiste bescherming te kiezen. Met de juiste marine coating zorgt u niet alleen voor een langer behoud van uw schip, maar ook voor een efficiëntere en veiligere vaart.

Ship with rust - Before Traitment - Beze
Lagen van Coating - Staal - maritiem - Marine - schepen - Bezemer Coatings Antwerpen-01.pn

Marine coating: De ultieme bescherming voor uw schip

Elk schip dat in het water ligt, krijgt te maken met de ongewenste aanwezigheid van levende organismen zoals mosselen, zeewier en algen. Deze organismen hechten zich aan het onderwaterschip, wat leidt tot diverse ongewenste gevolgen. De vaareigenschappen van uw schip kunnen aanzienlijk verslechteren, wat zich uit in moeilijkere besturing, snelheidsverlies en een verhoogd brandstofverbruik. Bovendien kunnen deze organismen bestaande coatinglagen aantasten, wat leidt tot hogere onderhoudskosten en een verminderde levensduur van uw schip.

Hoe waarborgt u optimale bescherming?

De oplossing ligt in het gebruik van een speciale antifouling laag, een soortmaarine coating. Deze speciale coating voor scheepsvaart is specifiek ontwikkeld om te voorkomen dat levende organismen zich kunnen hechten aan het oppervlak van uw schip. Naast het afweren van organismen, zorgt deze maritieme coating ook voor een vermindering van de weerstand in het water, wat resulteert in betere vaareigenschappen en brandstofefficiëntie. Verf voor scheepsvaart, vooral beschermende coatings scheepsvaart, is dus niet alleen een kwestie van esthetiek maar vooral van functionaliteit en duurzaamheid.

Investeren in kwalitatieve maritieme coating betekent investeren in de levensduur en prestaties van uw schip. Zorg dat u niet achterblijft en bescherm uw vaartuig tegen de onvermijdelijke effecten van de maritieme omgeving.

AntiFouling - Bezemer Coatings Antwerpen.PNG
Lagen van Coating Antifouling - Staal - maritiem - Marine - schepen - Bezemer Coatings Ant

Zet de koers uit naar de beste bescherming

Het kiezen van de juiste marine coating is cruciaal voor de levensduur en prestaties van uw schip. Wacht niet langer en zet koers naar de beste bescherming voor uw vaartuig. Maak een afspraak met ons team en ontdek hoe onze expertise op het gebied van coating voor scheepsvaart u kan helpen bij het kiezen van de optimale beschermende laag. Met de juiste maritieme coating en verf bent u altijd een stap voor op de elementen en verzekert u zichzelf van een schip dat optimaal presteert en lang meegaat. Laat uw schip schitteren en bescherm het tegen de uitdagingen van de zee met onze hoogwaardige coatings. Heeft u interesse in onze functionele of decoratieve coating en verven voor de scheepsvaart? Vul dan zeker even het onderstaande contactformulier in! 

Je gaat een bestaande tekst optimaliseren tot een goede tekst voor SEO. De tekst wordt geschreven in de u-vorm*. De tekst moet gaan over het keyword coating voor scheepsvaart, Marine coating, Maritieme coating, Verf voor scheepsvaart, Beschermende coatings scheepsvaart.  Dit keyword moet minimaal 3 keer voorkomen in de tekst. Dit is de tekst die je gaat aanvullen:

Wanneer een schip in het water ligt, komt het in aanraking met levende organisme, mosselen, zeewier en algen. Deze hechten zich aan het onderwaterschip waardoor je vaareigenschappen verslechteren, zoals: Moeilijker sturen, snelheidsverlies,  verhoogde brandstofverbruik, aantasting van coatinglagen​.

Hoe beschermen?

Door een speciale antifouling laag aan te brengen zullen de levende organisme, mosselen en algen zich moeilijker hechten.

bottom of page